Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

zkouška potahování

0.0
zkouška potahování

Potřebné ingredience

budu péct dort na oslavu 85. chtěla bych zkusit potahovaný, ale protože s potahováním nemám zkušenosti a potřebovala jsem vyzkoušet, která hmota bude nejlepší- můj malý pokus :-D :-D. zkoušela jsem dělat růžičky podle receptu od Ariel, ale asi jako jediné mi ta hmota prostě netuhne, ale dětem chutná a kamarádka měla radost z dortíku i když není nic moc :-)

Postup přípravy

asi po dvaceti minutách v kuchyni na lince se mi to prostě rozjelo, ikdyž jsem ho měla pořádně vychlazený .... a teď baby raď te... (budu moc ráda)

když jsme vytáhli foťák, ještě to šlo

a pak to začalo pomalu ujíždět

a než jsme pořádně zaostřili, vypadalo to asi takto

???? kdo mi poradí????

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Anelis 18. 2. 2009, 21:46
Helčo, tak nejprve: dortík je moc hezký, krásné barvičky a super nápad na košík (Y) (Y) (Y) Jinak marcipán někdy teče kvůli podkladu, pod něj by neměly přijít šlehačkové a tvarohové krémy a také ne krém ze zakysané smetany, obsahují vodu. Nejlepší je pudingový máslový nebo krém nastavovaný kaší. Pokud marcipán teče při zadělávání, je potřeba ho zahustit půl na půl suš. mlékem a mouč. cukrem do tužší konzistence - poznáme to tak, že prohnětenou hmotu chytneme rukou nahoře a marcipán se příliš "nenatahuje". Růžičky a ucha je dobré si udělat tak 2-3 dny předem, aby dobře vytvrdly, stačí je nechat na lince na vzduchu. (L) (hello)
rozárek 23. 2. 2009, 13:25
@Anelis díky za pochvalu (L) , nápad jsem okoukala tady na MMB ;-) krém jsem měla máslový, tam by problém být neměl, ale asi byla chyba v suš. mléku 8-| (L)
tchyna 18. 2. 2009, 16:57
Heli,to je nádhera (Y) (Y) (Y)
paži 18. 2. 2009, 16:39
Náhodou je ten dortík super (Y) (Y)! To by jste měla vidět moje " zvířátka" nebo spíš jen pokus o ně ;-) ;-). Měla jsem ten stejný problém, v lednici byla hmota v pohodě a když jsem začla tvarovat, tak se roztékala (N). Asi to chce zkoušet a zkoušet a pak to bude lepší, teda doufám ;-). Dcera bude mít v březnu dva roky, tak mám co dělat, abych se zlepšila :-) :-). Dortík je opravdu moc hezký (Y) (Y). Hezký den a pečení zdar (hello) (hello).
nula 18. 2. 2009, 12:17
Náhodou pěkný (clamp) (clamp) já se nezmůžu na žádný :-(
Jentl 18. 2. 2009, 9:00
Já dělám květiny z marcipánu tři dny předem a nechávám je tvrdnout při pokojové teplotě, do ledničky je nedávám. Ale dortík je moc pěkný a určitě dobrý, příště bude líp. (Y)
Zrušený účet 18. 2. 2009, 8:28
Na první pokus se moc povedl (clamp) (clamp) (clamp)
aero-orion 17. 2. 2009, 22:50
Ještě dotaz jaké mléko jste dala Helii????
rozárek 23. 2. 2009, 13:21
@aero-orion nebyla jsem doma, tak píšu až dnes :-) asi to opravdu bude tím suš.mlékem, kdysi jsem dostala sáček něčeho co má být mléko, ale bylo to přímo z výroby a přes několik lidí, takže vlastně přesně nevím jestli je to mléko nebo smetana nebo co ... :-S ale už jsem si koupila originál, :-)tak už se to snad povede ^o) moc děkuji za rady (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Lua 17. 2. 2009, 22:13
na potahování je lepší ten ze sušeného mléka, cukru, sirupu...., je krásně vláčný, netrhá se. Na postavičky nebo na věci co čučí :-) do prostoru je lepší ten se salkem. Je takový pružný, rychleji tvrde. Pokud děláte něco takového jako třeba právě to ucho, tak je lepší si ho udělat předem, dát do požadovaného tvaru a nechat zatuhnout. Udělat ho třeba 2-3dny předem. Tak at se daří
rozárek 17. 2. 2009, 22:33
@Lua děkuji za rady (L) zkusím jinou várku, tuhle mi dětičky pomaličku rozkrádají [A] [A] asi jsem někde udělala chybu
aero-orion 17. 2. 2009, 22:13
Tady záleží na více faktorech??? Co je pod tím za krém?Zda vrstva potahové hmoty byla dost silná.Za další, zda nebyl řídký marcípán???Růže se dělají asi dva dny dopředu,aby vyschly a držely tvar. (F) (F) (F) (L)
rozárek 17. 2. 2009, 22:31
@aero-orion díky za rady (L) krém mám obyč. máslový , hmota mohla mít 2-3mm, a růžičky v lednici dobrý, ale bez lednice to nejde. (snehulak)
aero-orion 17. 2. 2009, 22:37
@rozárek Heli ještě já salkový nedělám a nikdy jsem ten problém neměla.Dělám tento a je z něj vše potah, růže i postavičky. http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky/pohled-jak-ma-vypadat-mlecny.html
nobstice 17. 2. 2009, 22:02
helenko na prvni pokus ruzicky supeer (clamp) (clamp) (clamp) arielll ma dva recepty na hmotu,jednu pouziva vic na potahovani a jednu na figurky,zkus zapatrat.jeden recept se patla z cukru,sus mleka sirupu atd a jeden je jen sus mleko a salko.me ten prvni taky tekl,mela jsem to moc ridke,pak jsem zkusila salkovy marcipan a jsem nadsena,je i chutove moc dobry.tak snad jsem pomohla (K)
rozárek 17. 2. 2009, 22:27
@nobstice já jsem zkoušela oba dva, ten potahovací s cukrem se táhne i v lednici a ten salkový je v lednici OK, ale když z něj začnu tvořit tak prostě nedrží tvar,chuťově jsou dobré oba, naše holky mě zachránily, abych tolik netruchlila že se mi nedaří - po kousíčkách mi ho půlku snědly. zkusím novou várku díky ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie